Tüdruk on äge valu allosas kõhtu. Valutab selg ja alaselg kõht - Motion Free

Kui reproduktiivsüsteem kohaneb uute tingimustega, tavaliselt aasta jooksul, kaovad ebameeldivad sümptomid või nende intensiivsus väheneb. Võtan Marevani. Olen 48 a naine.

Vahel võivad kaasneda kahvatus, iiveldus või peavalu. Kui valu põhjustavad gaasid, on lapsel hootised valud, need esinevad üle terve kõhu ja igasugune gaaside väljumine toob valule leevendust.

Mida teha Ägeda kõhuvaluhoo ajal pange laps lamama. Paluge lapsel jalad kronksu tõmmata ja olla voodis, kas pepu püsti või külili, nii tulevad gaasid kergemini välja. Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda. Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda.

tüdruk on äge valu allosas kõhtu mida teha tsüstiidi vastu kuidas teda ravida

Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab. Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole. Sukles Küsimus nr 75 Tere. Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud.

Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud. Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes.

Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi. Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all. Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga.

Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud. Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud.

Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu. Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud.

Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata.

Külastaja küsib:

Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud. Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne. Mentstratsioon on halb.

Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu.

Rahvapärased abinõud: nõudke 10 minutit keeva veega 2 tl kastetud. Miks on õpilasel kõht valus öösel, 7—aastaselt Järgnevad on kõige levinumad haigused, mis kooliealisel lapsel ja noorukil võivad olla.

Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid.

Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta.

Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad??

Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita.

See tähendab, et kõhuõõne organites ei ole haigust, põletikku ega ussnugilisi.

Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas. Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil.

Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr.

Kõhuvalu põhjused õhtul, öösel erinevas vanuses lastel

Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid.

Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel.

Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast.

Kas see on teose \

Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud.

Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust tüdruk on äge valu allosas kõhtu. Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob.

INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist.

Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada.

Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia.

Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi.

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat tüdruk on äge valu allosas kõhtu võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks?

Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada?

Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava.

Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

Valutab alaselg kõhu-ja nimmeosa

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal?

Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas?

Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa.

Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga.

Kuid üsna sageli võib meestel sellise valu põhjustajaks olla ka kubemepiirkonna song. Haigused, millega kaasneb valu paremal küljel Mao ja kaksteistsõrmiksoole haigused Gastriit. Seda iseloomustab tuim kerge perioodiline valu paremal küljel ribide ja rinnaku all, ilmnevad sagedamini kaks tundi pärast söömist või tühja kõhuga hommikul. Patsiendid kurdavad söögiisu vähenemist, happelise õhu röhitsemist, kõhukinnisust või kõhulahtisust. Duodeniidiga kaasneb paremal küljel roiete all olev valutav valu kaks tundi pärast söömist.

Liikuda muutub raskeks, ilmub higi ja kehatemperatuur tõuseb. Pidage meeles! Peate helistama arstile ja laps haiglasse viima. Liide eemaldatakse viivitamata. Kui seda ei tehta, lõhkeb see ja tekib peritoniit. Diagnoosimine toimub palpatsiooni UAC abil ja operatsiooni oleku nägemiseks võib operatsiooni teha laparoskoopiliselt.

Krooniline vorm, varem või hiljem läheb kõik sujuvalt ägedaks, sest seda tuleb võtta tõsiselt. Kõhuvalu põhjustajatena gastriit või gastroduodeniit Gastriit on limaskesta pinna põletik, mis katab mao. See ilmneb siis, kui lapsed kuritarvitavad rasvaseid, praetud ja vürtsikaid toite.

Lapse toitumine ei toimu õigeaegselt. Halicobacter pylori tungib kehasse, samuti tüsistustega pärast nakkusi. Pärast söömist paari tunni pärast ilmnevad sümptomid: valu, röhitsemine, iiveldus. Võib esineda palavik, nõrkus, sapiga segatud oksendamine. Peaksite viivitamatult kutsuma kiirabi, andma lapsele sooja joogi ja sorbendi.

Mitte mingil juhul ei tohi anda valuvaigisteid, et mitte määrida üldisi sümptomeid. Krooniline vorm avaldub kehva toitumise, alkoholi, suitsetamise ja ravimi pikaajalise kokkupuute tõttu limaskestaga.

Gastroduodeniit on kaksteistsõrmiksoole 12 liitumine põletikulise protsessiga. Sümptomatoloogia on sama, mis gastriidi korral, siiski lisatakse kõrvetised. Parem on süüa korda päevas, kuid väikeste portsjonitena.

Kuum on ka keelatud. Tõmbab või valutab kõht lapsel öösel vanuses 13, 14 kuni 17, aastane Selles vanuses toimub noorukieas puberteet, nii et füüsilisel tasandil võib valu ilmneda ilma haiguseta. Kõik kehasüsteemid on küpsemise ja ümberkorraldamise tasemel, seetõttu on nad väga ebastabiilsed. Suguhormoonid hakkavad toimima, kehal on rohkem taimestikku, tüdrukud hakkavad tüdruk on äge valu allosas kõhtu ilmub menstruatsioon.

Poisid rikuvad häält. Rindade küpsemisega tüdrukutel ilmneb turse. Sellised "pallid" ilmuvad rinnanibu alla ja põhjustavad ebamugavust väikese valuga. Kuna kehale lisatakse hormoone, möödub see kõik iseseisvalt. Kuid haiguste vältimiseks tasub läbida ultraheliuuring. Teismeliste luustik areneb aktiivselt, seetõttu tasub hoolikalt jälgida oma kehahoia, et ei tekiks enam skolioosi.

Samuti peate uurima südame ja selle veresoonte süsteemi. Kuna selle suurus suureneb, tasub teha EKG. Koos kõigi nende muutustega puutub kokku puutumatus ja keha närvisüsteem. Sellepärast võivad sellised haigused nagu leetrid, tuulerõuged või punetised haigestuda ka siis, kui nad ei olnud lapse käes. Kõhuvalu kohta Myasnikovi terviseprogrammis: Miks keskel kõht valutab Valu kõhu keskel ei tähenda tingimata patoloogiat.

Ebameeldivad aistingud tekivad ka looduslikel füsioloogilistel põhjustel, näiteks reaktsioonina ebatavalisele toidule või stressile. Puberteedieas võivad ka poistel ja tüdrukutel hormoonide kiire sünteesi tõttu olla kõhuvalud.

Kuid sarnased sümptomid viitavad tõsisele patoloogiale. Oluline on õigeaegselt tuvastada valulike aistingute põhjus ja vajadusel alustada ravi. Füsioloogilised tegurid Mittepatoloogiline valu mõjutab kõige sagedamini aastaseid noorukeid. Kõhulihaste venitamine hormonaalsete muutuste taustal toob kaasa asjaolu, et poistel ja tüdrukutel on kõhukelme piirkonnas tugev tõmme.

tüdruk on äge valu allosas kõhtu kui õige külg valutab kõhu all

Tüdrukutel võib valulikke aistinguid seostada sisemiste suguelundite töö ümberkorraldamisega. Esimeste igakuiste tsüklitega kaasneb sageli valu kõhus. Kui reproduktiivsüsteem kohaneb uute tingimustega, tavaliselt aasta jooksul, kaovad ebameeldivad sümptomid või nende intensiivsus väheneb. Täiskasvanu ja lapse valu kõhu keskosas avaldub stressi taustal. Niipea kui närvikoormus väheneb, mööduvad ebameeldivad tunded.

tüdruk on äge valu allosas kõhtu valu paremal all kõhu ja rünnaku all

Patoloogilised põhjused Kui valud on ilmnenud ilma nähtava põhjuseta, jätkuvad pikka aega, pidevalt intensiivistuvad ja nendega kaasneb temperatuur, annab see selgelt märku varjatud patoloogiast kehas. Siin on vaja tuvastada haigus ja kiiresti ravi alustada. Ainult meditsiinilise diagnostika abil on võimalik täpselt tuvastada, miks kõhu keskosa valutab. Kuid vastavalt ebameeldivate aistingute lokaliseerimisele ja olemusele on võimalus oletada, mis neid põhjustas.

Gastriit ja maohaavandid Naba kohal olevad valud näitavad gastriiti - mao limaskesta põletikulist protsessi. Lisaks on selle haigusega inimesel iiveldus, ta tunneb nõrkust, raskust maos ja südame löögisagedus suureneb.

Oksendamisel on tõenäoliselt sapi lisandid. Sarnaseid aistinguid kogeb maohaavandi all kannatav patsient. Kaksteistsõrmiksoole haavand Sellest haigusest annab märku krampide tekkimine kõhu keskosas koos nimmepiirkonna ja abaluu piirkondade kiiritamisega. Sellega kaasnevad kõrvetised, puhitus, suurenenud gaasitootmine, iiveldus, oksendamine ja probleemid roojamisega.

tüdruk on äge valu allosas kõhtu kui pms valutab kõhu all

Rasketel juhtudel on oksel verised triibud. Nimme valu nõuab endale tähelepanelik suhtumine. On väga oluline mitte ainult vahistada väga valu, kuid mis kõige tähtsam — eemalda need põhjused, mis peituvad selle alusel.

Kõrvaldada tõmmates valu kasutatakse järgmisi meetodeid: meetodid ida-ravi — nõelravi, massaaži hõõrudes salvid, punktimassaaži; meetod myofascial massaaž. Ta sarnaneb hiina meditsiin, mõjutab ühendamine-kootud struktuur, kes on vastutavad protsessi säilitada selgroo. Andmed meetodid võimaldavad leevendada pingeid, kinnitatud lihaseid, leevendada nende spasm ja leevendada valu sündroom, parandada vereringet.

Püelonefriit Neeru valu, kui püelonefriit tingitud venitades kapslid neerud. Ta on konstantne, kiirgab alla mitte ainult alaselja, kuid edenedes kusitist.

On valulikkus urineerimisel, et uriin võib muutuda häguseks, vahutav arvelt ilmumist valku või värvi liha slops, sest läbi neerude membraani tungivad punaseid vereliblesid. Vähk Seljavalu võib olla sümptomid erinevaid kasvajaid. Kui onkoloogiliste haiguste, valu kõhu virisemine iseloomu, andes kõige allamäge — alaselja.

Fakt on see, et eesnäärme lendub suure hulga närvikiududega, mis muudab selle väliste mõjude suhtes äärmiselt tundlikuks. Selles patoloogias ei saa patsient põie omavahel iseseisvalt tühjendada ja see ümber jaotatakse selle kogunenud uriini tõttu. Tervislik naine, kes valmistas ette kontseptsiooni jaoks, kõhtu allosas valu on tavaliselt füsioloogiline ja ei ole ohtlikud. Kui nad on teravad, haaravad ja valus, tasub ühendust võtta akerter-günekoloogiga.

Võimalikud patoloogilised protsessid, mis peavad paljastama ja peatama.