Valus valu allosas naise naise vasakul

Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida.

Põhjused võivad aga olla ka hoopis tõsisemad! Kõhuvalud jagunevad laias laastus kaheks: esiteks erakorralised ehk äkitselt alanud kõhuvalud, teiseks kuude või aastate jooksul süvenenud hädad, mis on ühel hetkel ületanud kannatlikkuse piiri.

Kus valu paikneb? Dr Eret Jaanson ütleb, et mõnikord peab arst lahendama paraja mõistatuse, et häda põhjusteni kaevuda. Üks oluline tundemärk on valu asukoht. Näiteks ülakõhuvalud, millega kaasnevad iiveldus ja korduv oksendamine, on enamasti tingitud nakkushaigustest.

Keskmise kõhupiirkonna valu põhjustajaks on gaasid ja kahtlustada võib seedimisega seotud probleeme.

7 tarkust kõhuvalust

Enamasti kaasneb sellega kõhulahtisus. Kui diagnoos tehti liiga hilja, on surmaoht. Valu raseduse ajal Lapse kandmise periood on kõige olulisem periood õiglase soo elus.

  1. Kas tsüstiit on nakkav
  2. Enamasti on kurikaelaks mõni viirus, mis meile ka suvel hõlpu ei anna.
  3. Valu vasakul alakõhus | Üldkirurgia | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - akvamarintiir.ee

Seega, kui vasak pool raseduse ajal valutab, peate kuulama seda signaali võimaliku patoloogia või tüsistuse kohta. Kui need sümptomid ilmnevad raseduse esimestel nädalatel, on raseduse põhjendamatu katkestamise oht. Seetõttu on teravate ja torkivate valude ilmnemisel hädavajalik pöörduda günekoloogi poole ja välistada raseduse katkemise võimalus.

Samuti võivad ebameeldivad sümptomid viidata muudele probleemidele. Näiteks ilmnevad valulikud aistingud, kui emakas tõmbub liiga intensiivselt kokku. Seetõttu on naise kehas progesterooni puudus. Samuti võib valu sündroomi seostada emaka suuruse suurenemisega, mis on tingitud asjaolust, et loode hakkab selles kasvama.

Samuti pole haruldane, kui laps surub soolestikku alla. Seetõttu ei saa toit seda mööda normaalselt liikuda.

See põhjustab regulaarset kõhukinnisust ja tugevat valu. Hingav valu Sel juhul on võrk tõenäosus, et inimene kannatab diafragma häire all. Sellisel juhul on valu pidev. Diafragma hernia kahtluse korral kaebab patsient lisaks iiveldust ja kõrvetisi. Arterite ummistumisega võib tekkida põrnainfarkt.

Vasakpoolsed valud alakõhus naistel: põhjused, diagnoosimine, eneseabi

Selline protsess võib põhjustada verehüüvet ümbritsevate kudede nekroosi. Põrna ümberpööramist provotseerivad kõige sagedamini kaasasündinud anomaaliad. Selle patoloogiaga kaasneb alati suurenenud puhitus ja sagedane kõhukinnisus.

Samuti on võimalik põrna põletik - põrn. Need põhjustavad peensoole haiguse erineva intensiivsusega valu. Kõige sagedamini provotseerib sel juhul valusündroom malabsorptsiooni.

See patoloogia on tingitud asjaolust, et limaskestad ei suuda teatud toite imada. See võib olla kaasasündinud või omandatud. Valu alakõhus vasakus piirkonnas on sageli kaasas lahtised väljaheited.

Jämesoolehaiguste hulgas, mis provotseerib valu alakõhus vasakul, on kõige tavalisem ärritunud soole sündroom.

Selline patoloogia areneb sageli stressi või hormonaalsete häirete taustal. Tavaliselt kulgeb haigus kroonilises vormis. Täiendavad sümptomid on puhitus ja seedehäired. Haiguse ägenemine toimub sageli dieedi rikkumise tõttu.

Valu alakõhus vasakul ilmneb koliidi - pärasoolepõletiku - arenguga. Tavaliselt on see võimalik tüsistus ravimi pakendil kirjas. Kui aga valu liiga sagedaseks ja tugevaks muutub, tuleb sellest arstile rääkida. Sel juhul, kui kõht juba mitu päeva ilma teadaoleva põhjuseta valutab, peaks pöörduma arsti poole. Ilmtingimata tuleb arsti juurde minna aga siis, kui nõrgale kõhuvalule kaasub kas nõrkus või palavik, naha või limaskestade muutused, peapööritus, kõhulahtisus, iiveldustunne jms.

Episoodilised valud Sügiseti sageneb ja ägeneb haavandtõbi. Nii maohaavandid kui ka kaksteistsõrmiksoole haavandid põhjustavad söögikordadega seotud valusid. Valud võivad tekkida tühja kõhuga või hoopis pärast söömist, aga kõht võib ka öösel valutama hakata.

Haavandtõbi on enamasti pärilik ja perekonniti esinev haigus. Ägenemise vallandab sagedasti stress. Kui seesugused episoodilised valud tekivad, tuleks kiiresti arsti juurde uutele uuringutele minna.

Ei tea kas see asi on kuidagi omavahel seotud. Käisin 2 erineva naistearsti juures, naistehaigusi mul ei ole. Kõik on korras. Perearsti juurde ei ole veel läinud, kuna kahjuks arvan, et ta ei oska mulle midagi uut öelda. Sellepärast kirjutan esialgu Teile. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud.

Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi.

Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all. Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud.

kui ravi ei aita tsüstiit kas see haiget kui tsüstiit

Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud. Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu. Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud.

Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud. Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne.

Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega.

Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad?

Sampling distribution example problem - Probability and Statistics - Khan Academy

Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad??

Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita.

Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas. Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik.

Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid.

Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri valus valu allosas naise naise vasakul paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud.

Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest.

Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9.

valu urineerimisel tüdrukul 4 aastat kuidas ja mida ravida tsüstiit tüdrukud

Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu.

Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal.

valu allosas kõhu keskel naiste ravi laste meditsiin tsüstiidi ajal

Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi.

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks?

Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel valus valu allosas naise naise vasakul on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem tsüstiidi ravi ulatus tromb saada?

Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

4 dpo valu kõhus kõhu põletamise ja valu märgid

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas?

Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan.

Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga.

Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda.